Geniet van de rust en de ruimte in Drenthe

De omgeving van het Gastenhuis;

Drenthe is een gebied vol cultuurschatten. Als u goed kijkt zult u overal restanten zien van het verleden. Nergens anders in Nederland liggen zoveel overblijfselen van onze voorouders dan in Drenthe. Iedereen kent de 5000 jaar oude hunebedden, maar er is nog veel meer! Meer dan 600 grafheuvels zijn nog zichtbaar in het landschap, maar ook prehistorische akkers, galgenbergen, Middeleeuwse karrensporen en nog veel meer is te zien in het Drentse landschap. Het Fochteloërveen, een uniek hoogveengebied in de omgeving van Veenhuizen, 1700 hectare groot,in beheer van de Vereniging Natuurmonumenten. Ieder jaar organiseert Natuurmonumenten excursies in het gebied. Meer informatie is te vinden op de site van natuurmonumenten. 

De prachtige omgeving van Peize, met vele wandel- en fietspaden is heel geschikt om mooie tochten te maken, er zijn vele uitgezette fietsroutes en wandelroutes. 

 

U kunt vele ideeën opdoen uit de informatiemappen en kaarten die aanwezig zijn, om dagtochtjes, wandel- of fiets tochten te gaan maken Een bezoekje aan Groningen (12 km) of Assen (22 km) aan een museum, leuke winkeltjes of de markt is de moeite waard. Maar ook Peize zelf op maar 2 km afstand heeft 2 uitstekende restaurants.

 

 

Peize beschikt over de grootste sauna van het Noorden en bevindt zich op 2 km afstand.

Golfclub Holthuizen, met een mooie 9 holes baan, bevindt zich op  5 km afstand.

Gastenhuis Ida Hartog is aangesloten bij;